• Decembrie `89. Eroii Revoluţiei şi-au luat libertatea înapoi

  Gândul lansează provocarea ultimului sfert de secol
  Celor care vor să-şi ia istoria înapoi: platforma „REVOLUTIONS”

  Dedicată tuturor celor născuţi întru’ Revoluţie, în ultimii 30 de ani.
  Fiecare generaţie îşi are propria Revoluţie şi propriii săi Eroi!
  Generaţiile trec, dorinţa de libertate rămâne.
  După un sfert de secol de la momentul zero al democraţiei române
  E timpul să-ţi cunoşti şi să-ţi înţelegi trecutul, …
  Pentru a avea în prezent posibilitatea unui viitor!
  REVOLUTIONS – partea întâi – Tot ce nu ştiai despre Revoluţia Română!

revolutions.ro

Gândul lansează campania-eveniment REVOLUTIONS

14 dec 2014 5011 afisari
Gândul lansează campania-eveniment REVOLUTIONS

La 25 de ani de când românii şi-au câştigat în stradă libertatea în decembrie 1989, dându-şi viaţa pentru a schimba destinul unei ţări sufocate de un regim totalitar, Gândul lansează campania-eveniment REVOLUTIONS, un demers amplu, exhaustiv, curajos şi mai ales necesar, în condiţiile în care, după un sfert de veac, au rămas încă întrebări care nu şi-au primit răspunsul.

REVOLUTIONS este enciclopedia unei istorii încă prea puţin elucidate.

Vom face o radiografie a ultimului deceniu al comunismului în România şi vom reconstitui ultimele sale zile şi primele ale democraţiei. Vom prezenta evenimentele aşa cum au fost surprinse pe peliculă, dar şi cum au fost văzute şi trăite de cei care ieşit  în stradă, care şi-au pierdut părinţii, copiii sau prietenii în lupta pentru libertate, precum şi de personajele cheie care au marcat, ulterior, destinul primilor ani de democraţie.

Vom afla dacă au existat sau nu “terorişti”; dacă Securitatea l-a trădat pe Ceauşescu; dacă agenţi ai serviciilor secrete din Europa s-au implicat în declanşarea Revoluţiei; dacă tancurile sovietice şi cele ungureşti, aflate la graniţă, făceau parte dintr-un eventual plan de invazie; dacă Moscova i-a pus vreo condiţie lui Ion Iliescu, la instalare.

Vom afla împreună cu voi, din mărturiile participanţilor, numele adevăraţilor eroi ai Revoluţiei, la fel de bine cum vom afla şi numele impostorilor; vom şti cine a câştigat şi cine a pierdut; cine a spus adevărul şi cine a minţit.

Vom pune la dispoziţia voastră galerii impresionante de film şi fotografie din epocă şi de azi, interviuri, reportaje, mărturii, declaraţii, istorii. Piesele unui puzlle imens pe care vrem să-l recompunem împreună, spre a afla adevărata faţă a “comunismului” în România, a dictaturii ceauşiste, a revoltei şi a disidenţei.

De asemenea, vă invităm să vă implicaţi în acest demers, spunându-vă povestea şi transmiţând mai departe mărturia voastră video, foto sau în scris.

Este absolut necesar ca românii să-şi cunoască istoria, în profunzimea ei. Este imperios necesar ca “Generaţia Facebook”, aceea care a strigat, la un sfert de secol de la Revoluţie, “Jos comunismul!”, generaţia care atunci nu se născuse, să afle, cu adevărat, ce a însemnat REVOLUŢIA ROMÂNĂ.

MARIAN SULTĂNOIU

 

Comentarii